Hengenheimolaisuus

Millainen voisi olla Arkikullan oma heimo? vanhalla yritysslangilla tällä tarkoitetaan yrityksen asiakasprofiileja tai asiakassegmenttejä. Millaisia tunteita asiasprofiili-sana herättää sinussa? entä heimo? Tunnistan itsessäni voimakkaan kielteisen kohahduksen, joka liittyy jonkinlaiseen ajatukseen: miksi (minua tai sinua?) meitä tarvitsee lokeroida ? Vastareaktioni on yllättävän voimakas: En halua kuulua mihinkään profiiliin, tiettyyn heimoon tai lokeroon. Entä sinä? Olisi psykologisemman analyysin paikka pohtia, mikä tämän voimakkaan tunnereaktioni taustalla on tai mihin traumohin se sukupolvieni ketjussa kytkeytyy. Henkilökohtaisesti tunnistan myös muista yhteyksistä, että mikäli joku kertoo minun olevan jotakin tiettyä, niin omasta mielestäni en ainakaan ole. No, en tietenkään kiellä olevani, äiti, vanhempi, puoliso, sosionomi, yrittäjä, koiranomistaja, kuorolainen, aktivisti, arjen asiantuntija jne.. Mutta kuten listasta voi päätellä, minuutemme on niin kovin monitasoinen ja moniulotteinen, että sen supistaminen yhteen määrittelyyn, herättää tunteen muiden puolien epäreilusta ulosjättämisestä.
Tämän vuoksi yritysmaailmassa ollaankin ryhdytty käyttämään jonkin palvelun tai tuotteen vakituisista käyttäjistä ”heimo”- termiä. Sen tarkoituksena on avartaa myös yrityksen ja palveluiden maailmankuvaa ja hyväksyä, että kukin meistä on yhdessä tilanteessa yhtä ja aivan saman aikaan toisaalla toista.
Kaiken keskellä meillä on tietysti myös inhimilliset tarpeemme ryhmään kuulumisesta. Aikamme liberaali individualisti haluaa itse määritellä itsensä ja löytää ehkä myös sattumalta heimonsa tai yksittäisen kokemuksen, jonka äärellä voi jakaa itsestään muiden kanssa.

Hyvinvointia edistävä kulttuurikahvilamme haluaa lähtökohtaisesti ja avarasydämisesti vastata ihmisyyden perustarpeisiin (lepo, ravinto, sosiaaliset suhteet ja luovuus). Kulttuurikahvila haaveilee taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutusten jakamisesta mahdollisimman laajasti, yhdenvertaisesti ja suvaitsevaisesti monille erilaisille ihmisryhmille, ikään tai ulkomuotoon katsomatta.
Joitain ikäryhmille sopivia palveluja voisi olla kuitenkin mukava järjestää. Sunnitteilla onkin siis kouluikäisille Luontokerhoa ja taideavusteista ryhmää, nimeltään Arjen suhinaa
Vertaisuutta vanhemmuutteen: voimaannuttava vanhemmuus.
keski-ikäisille naisille vertaistukea : Luovasti arjessa tai Arjen pääomaa
yhdistyksille, lukupiireille kokoontumismahdollisuus
Työtiimit lisämausteilla
elämänkaaren juhlia varten paikka kokoontua
kulttuurikahvit: kohtaamista ja elämyksiä ammattilaisten ja ”rahvaan” kesken
ja tietenkin kaikki hauskat, villit, uudet ja poikkitaiteelliset ideat, jotka mahtuvat kahvilan seinien sisään.
itseäni kiehtoisi Hyvinkään historiaan liittyvät tapahtumat ja muiden lajien kohtaamien yhdessä:
Lemmikkieläinpäivät ?
Mikä rikastuttaisi sinun arkeasi tai millaisia kohtaamisen paikkoja olet kaivannut? Kerro ihmeessä, sillä kultainen arki kuuluu meille kaikille, väritetään sitä yhdessä: Arkikulta@gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: